Image title


Brezplačni spletni tečaj Android programiranja v sklopu evropskega tedna programiranja CodeWeek 2017

Verjetno poznate kar nekaj preprostih aplikacij, ki so čez noč osvojile na milijone uporabnikov in če ste pomislili “tudi jaz bi lahko to naredil”, potem je to pravi tečaj za vas.

Brezplačni tečaj pripravljamo v sklopu evropskega tedna programiranja CodeWeek 2017 in  je namenjen popolnim začetnikom, ki se še niste srečali s programiranjem, ali pa tistim, ki že poznate osnove programiranja in želite spoznati tudi osnove Androida. Teorijo bomo sproti prevajali v prakso in skupaj sestavili dve preprosti mobilni aplikaciji za Androide. Za vse to bomo uporabljali App Inventor - odlično orodje za popolne začetnike, ki želijo pokukali v svet programiranja.

Brezplačni tečaj omogoča vam ga izobraževalna platforma MojeZnanje.si v sodelovanju s CodeWeek 2017 in izobraževalnim centrom Housing.

Tečaj bo potekal v torek 10., sredo 11. in četrtek 12. oktobra 2017 od 18:00 do 20:00.

Celoten tečaj poteka preko spleta in se ga lahko udeležite kjer koli imate na voljo osnovno internetno povezavo. Za morebitna nadaljnja vprašanja smo dosegljivi na elektronskem naslovu podpora@housing.si ali na telefonski številki 040 560 226 vsak dan med 7:00 in 21:00 uro.

KAJ SE BOMO NAUČILI?

Spoznali bomo univerzalne osnove programiranja: pogojni stavki, spremenljivke, funkcije, zanke, dogodkovno programiranje. Naučili se bomo postavljati preproste uporabniške vmesnike, ki jih bomo nato v ozadju povezali s programersko logiko. Tako bomo osvojili miselne procese, ki so potrebni za postavitev celotne aplikacije.

KAJ BOMO SESTAVLJALI?

Na tečaju bomo v 6-ih urah skupaj sestavili dve aplikaciji. »Ljubavni kalkulator« in »Šalomat – zbirka vicev«. Te aplikacije si boste lahko prenesli na svoj telefon in jih pokazali prijateljem.

KAKO NAPREJ?

Pridobljeno znanje boste skupaj s svojo kreativnostjo in domišljijo lahko uporabili za sestavljanje preprostih mobilnih aplikacij. Olajšalo pa vam bo tudi nadaljnje učenje ostalih programerskih jezikov, saj se pri vseh uporabljajo isti temeljni koncepti kot pri App Inventorju.


Spletni tečaj poteka od 18:00 do 20:00.

Tečaj poteka v torek 10., sredo 11. in četrtek 12. oktobra 2017.

Po opravljenem tečaju in preverjanju znanja prejmete uradno diplomo izobraževalnega centra Housing.

Prijava na brezplačni tečajpresenter

Predavatelj spletnega tečaja

Igor Kuna je programer samouk, ki je svoje prve korake na tem področju začel pri 26-ih letih. Danes, dve leti kasneje, se s programiranjem ukvarja profesionalno in sodeluje na projektih, ki vključujejo naročnike kot so RTV Slovenija, Ministrstvo za kulturo in L-Tek.

Začel je z razvojem nativnih Android aplikacij z Javo, potem pa je leto kasneje preusmeril svoj primarni fokus v spletne tehnologije (HTML, CSS, PHP) (Laravel 5+, Yii2), JavaScript (Angular 1.x), pred kratkim pa je začel odkrivati tudi čare razvoja cross platform mobilnih aplikacij z orodjem Ionic.

V Celju in Velenju je vodil že dve delavnici z isto vsebino, ima ljubezen do poučevanja in verjame, da se da programiranje poučevati na zabaven način.

Nisem vedel, da obstaja tovrstno android razvojno okolje. Res zelo primerno za čiste začetnike. Imam 8 letnega sina. Način razvoja kot je predstavljen v tem tečaju mu bo zagotovo zapolnil počitniški čas na zelo zanimiv način. Odličen tečaj!

Uroš 

Tečaj je bil the best :), vedno sem si želela spoznati kako se dela z Android aplikacijo in sem sedaj navdušena ko sem slišala tale tečaj :), resno full zadovoljna s predavateljem in tečajem samimAna 

Ob dobro zastavljeni vsebini in kvalitetni razlagi sem pridobila veliko novega znanja,
zelo zadovoljna pa sem bila tudi s celotno organizacijo, saj je bilo poskrbljeno za
vse podrobnosti v zvezi s tečajem

Prijava na brezplačni tečaj